Over ons

Wij zijn

ESTANO

In het voorjaar van 2022 hebben boerin Ester Lepper en de ondernemer Anno Giesbers uit het Nederland een vergeten landgoed gekocht in de heuvels van Sicilië, met een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1800. Het landgoed was gedurende drie generaties beheerd door een Siciliaanse familie; de laatste bewoner was een oude vrouw van tachtig jaar die nog steeds haar olijven oogstte en verwerkte tot olie, maar de druiven verkocht ze de laatste jaren aan een lokale coöperatie. Dankzij het geringe onderhoud in het verleden, is op natuurlijke wijze de ideale basis ontstaan voor kwaliteitsolijfolie en uitstekende wijnen.


Onder de merknaam Estano, een combinatie van Ester en Anno’s namen, worden hun 100% biologische producten nu verkocht in specialiteitswinkels en verfijnde restaurants, evenals online aan amateur-koks en liefhebbers.


Het enthousiaste paar kan niet wachten om de unieke smaken en verhalen van landgoed Estano met u te delen.

01

Onze filosofie

Wij willen de beste wijnen en olijfolië creëren die met zorg en liefde worden geproduceerd. We zijn gepassioneerd om de biodiversiteit van het gebied te behouden en geloven in traditie en kwaliteit. Elk product wordt gemaakt met de grootste zorg en aandacht voor details. We geloven dat elke slok van onze wijn en elke druppel van onze olie een ervaring moet zijn om te genieten.

02

Onze techniek

Onze oogst wordt met de hand geplukt en binnen enkele uren verwerkt, zonder toevoegingen of extracten, zodat de kwaliteit van onze producten van het hoogste niveau is.

03

Puur natuur

In onze wijngaard houden we ons bezig met het gebruik van traditionele, duurzame en ecologische praktijken tijdens de oogst van onze druiven en olijven.

Ontdek

Perfecte landbouwgrond

Onze landbouwgrond heeft de perfecte natuurlijke omstandigheden om druiven en olijven te kweken, dankzij zijn unieke bodem samenstelling. De kleiachtige grond bevat een evenwicht van organische stoffen en stikstof, evenals een goede hoeveelheid kalk, waardoor geen extra irrigatie nodig is. Dit, in combinatie met het Mediterrane klimaat van warme temperaturen, overvloed aan zon en milde winters, maken het een ideale omgeving voor het kweken van onze gewassen.

De oude tuinmuur

De rustieke tuinmuur, gebouwd rond 1800, is een getuige van de tijdloze schoonheid van het gebied, zijn met klimop bedekte stenen een herinnering aan een vervlogen tijd. Zijn aanwezigheid brengt een gevoel van warmte en nostalgie in de tuin, een herinnering aan vervlogen dagen.

Het landgoed

Een kronkelende oprijlaan, omzoomd door eeuwenoude olijfbomen, leidt naar onze idyllische Siciliaanse woonboerderij; een plek van nostalgie en schoonheid die wij met trots "ons thuis" noemen.

Onze mediterrane tuin

We zijn gezegend om elke dag een paradijs in onze tuin te beleven, omringd door weelderige bomen en struiken die ons vreugde en trots brengen.

Previous slide
Next slide

Onze producten

Ontdek het verschil met onze 100% biologische producten - gemaakt met geduld, liefde en passie! Koop ingrediënten van de hoogste kwaliteit en proef het verschil. Tevredenheid gegarandeerd!

Beschikbaar

Jonge Catarratto

Beschikbaar

Extra vergine olijfolie

Binnenkort.

Gerijpte Catarratto

BLIJF IN CONTACT!

Wij houden u graag op de hoogte van ons laatste nieuws en aanbiedingen

Wij versturen geen spam! Lees ons Privacybeleid voor meer informatie.

dati di prova olio estano