Extra vierge olijfolie

Uitzonderlijke kwaliteit extra vierge olijfolie

Estano is een extra vierge olijfolie, perfect voor dagelijks gebruik in de keuken maar ook voor delicate gerechten. De olijven die we gebruiken zijn de Nocellara-variëteit, afkomstig uit Sicilië. Ze zijn groot, rond en vlezig met een delicate maar intense en heerlijke nootachtige smaak.

Extreem lage zuurgraad

Als het gaat om het zoeken naar gezonde opties, is het zuurgehalte van olijfolie belangrijk. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, heeft het zuurgehalte van de olie niets te maken met de smaak. Hoe lager het zuurgehalte, hoe hoger de kwaliteit. Extra vierge olijfolie bevat meestal minder dan 0,8% vrije vetzuren en onze extra vierge olijfolie heeft een zuurgehalte van slechts 0,17%. Dit wijst erop dat olijven minimale schade hebben opgelopen, waardoor het een voedzame en gezonde keuze is.

Beperkte hoeveelheid

We hebben een kleine olijfolieproductie in onze landbouwbedrijf in Sicilië, die jaarlijks ongeveer 1800 liter produceert van onze 560 olijfbomen, waarvan sommige meer dan 60 jaar oud zijn. Om onze productie te verhogen, hebben we in het einde van januari 2023 nog eens 100 bomen geplant en hun bijdrage aan de productie wordt verwacht voor 2027. Om de beste kwaliteit te verzekeren, geven we geen water aan onze bomen!

Traditionele oogst

De olijven die we gebruiken worden zorgvuldig met de hand geselecteerd, waarbij alleen de nog groene worden gekozen, en worden binnen vier uur na de oogst snel verwerkt.

100% biologisch

Ons biologische olijfolie is van topkwaliteit en gegarandeerd vrij van synthetische chemicaliën, bestrijdingsmiddelen en andere potentieel schadelijke stoffen, waardoor het een veilige en gezonde keuze is.

Biodynamische olijfboerderij

Wij zijn een familiebedrijf dat zich toelegt op het leveren van de hoogste kwaliteit biologisch extra vierge olijfolie. We proberen de unieke smaak en de gezondheidsvoordelen van onze natuurlijke omgeving te vangen en we zijn trots op het handhaven van de hoogste normen van transparantie, traceerbaarheid, teelt, oogst, extractie en behoud. Onze olijfbomen zijn een bron van liefde en traditie en we zijn gepassioneerd om het beste van onze natuur te bieden aan iedere fijnproever.

We hopen dat u onze olie net zo waardeert als wij!

De geschiedenis van olijfolie

Olijfolie is al eeuwenlang geproduceerd, met bewijzen van zijn gebruik die teruggaan tot ongeveer 5.000 jaar voor Christus.

De olijfboom is een symbool van wijsheid, kracht en schoonheid dat al duizenden jaren deel uitmaakt van de mediterrane cultuur. De olijf is een symbool van wijsheid, kracht en schoonheid dat al duizenden jaren deel uitmaakt van de Mediterrane cultuur. Zijn antieke wortels gaan terug naar Zuidwest-Azië, en zijn verhalen werden over de hele wereld door reizigers gedragen, naar Egypte, Griekenland, Zuid-Italië en Sicilië. Het werd ook in de prehistorie gebruikt om cosmetica te maken! Het klassieke verhaal van Athena en Poseidon die om de Akropolis vochten, is het bekendste verhaal over de olijf, en de herder Aristeo wordt toegekend met de introductie van de geheimen van de teelt in de Mediterrane regio.

Maar de olijf is meer dan alleen een symbool. Als een herinnering aan zijn lange geschiedenis heeft het ons ook olijfolie gegeven – een herinnering om schoonheid in ons leven te brengen. Laten we dus een les nemen van de olijf en de wijsheid en schoonheid ervan eren met zijn gouden vloeistof.

olijfolie is goed voor de huid

Wist je dat olijfolie ontzettend goed is voor je huid?

Een paar druppels olijfolie in bad of op het gezicht verzorgt de huid optimaal. De antioxidanten in de olie bestrijden vrije radicalen en zorgen voor een perfecte hydratatie. Na het douchen droog je je af, masseer je de olie zachtjes in je gezicht als het nog een beetje vochtig is. Laat het ongeveer 15 minuten intrekken en was het daarna af met lauw water.

Voor mensen met een heel droge huid is het aan te raden om ’s avonds voor het slapen gaan de huid met olijfolie te masseren en het gedurende de nacht in te laten werken. Olijfolie op de huid werkt ook antibacterieel, wat het een ideaal product maakt voor mensen met onzuiverheden. Echter, let op: olijfolie op de huid smeren kan in sommige gevallen huidproblemen verergeren. Bijvoorbeeld als je van nature een erg vette huid hebt, is het niet verstandig om je huid op deze manier af te sluiten.

Onze trots

Landgoed Estano

Langs de prachtige Middellandse Zeekust genieten onze wijngaarden in Mazara del Vallo van de rust van de zoute bries en de zachte winters. Hier, in dit paradijs van zoute bodems en zachte zomerdagen, genieten onze olijven van de zon, rijpen ze perfect en produceren ze enkele van de beste oliën ter wereld.

Regio

Trapani (TP), West-Sicilië (Italië)

Hoogte

54 m

Breedtegraad

37° 39' 0.0072'' N

Lengtegraad

12° 34' 59.9988'' E

Gekweekte rassen

Nocellara del Belice

Klimaat

Insulair-mediterraan met zachte winters en winderige zomers (Csa)

Bodem

Kleigrond met een goede hoeveelheid kalk en een evenwichtig gehalte aan organische elementen en stikstof.

mazara del vallo

Wetenswaardigheden

Hectare
0
olijfbomen
0
JAARLIJKSE NEERSLAG
0 mm
GEMIDDELDE TEMPERATUUR
0 °

Bewaaradvies

Om de beste resultaten te krijgen, is het belangrijk om extra vierge olijfolie op een koele, donkere en droge plek te bewaren om verval te voorkomen. Houd de olie uit de buurt van warmte, licht en vocht, met name van direct licht of een raam, omdat ultraviolette straling de olijfolie in de loop van de tijd kan afbreken. Het is het beste om olijfolie in een kast of een donkere opslagruimte te bewaren. Let op dat als het in de koelkast wordt bewaard, de olijfolie kan stollen en troebel worden, maar dit heeft geen invloed op zijn gezondheidsvoordelen of zijn voedingswaarde.

Laat een beoordeling achter!

dati di prova olio estano

BLIJF IN CONTACT!

Wij houden u graag op de hoogte van ons laatste nieuws en aanbiedingen

Wij versturen geen spam! Lees ons Privacybeleid voor meer informatie.

dati di prova olio estano